Παναγιώτα Καπνίση

Μουσικοθεραπεύτρια / Soprano

Η Παναγιώτα Καπνίση έχει σπουδάσει Μουσικολογία και Κλασσικό Τραγούδι στο Στρασβούργο . Έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό στη Μουσικοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο του Roehampton στο Λονδίνο το 2014. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Μουσικοθεραπεία έχει πάρει μουσική υποτροφία από το Roehampton University για να συνεχίσει τις σπουδές της στο κλασσικό τραγούδι και συμμετοχή σε παραστάσεις μουσικής δωματίου. Έχει πάρει Ανώτερο Δίπλωμα στο Κλασσικό Τραγούδι και στην Ερμηνεία από το Trinity College of London . Eπίσης, συμμετείχε σε παραστάσεις όπερας με το City Lit Opera Studio στο Λονδίνο, στο Φεστιβάλ Όπερας Πάφου στην όπερα “Απαγωγή από το Σεράι” του Μozart και σε παραστάσεις κλασσικής μουσικής στο Στρασβούργο. Ακόμη έχει πάρει εκπαίδευση στη θεραπευτική χρήση της φωνής στη θεραπεία και στην αποκατάσταση της φωνής. Παράλληλα, έχει κάνει εκπαίδευση στη Νευρολογική Μουσικοθεραπεία και αποκατάσταση από το Neurologic Academy of Music Therapy.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της και της καριέρας της έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια ψυχολογίας και μουσικοθεραπείας. Η ίδια είναι σε πρόγραμμα ψυχοθεραπείας τα τελευταία δέκα χρόνια, αφου πιστεύει στη σημαντικότητα της αυτοφροντίδας και της συνεχής εξέλιξης του ατόμου.

Έχει εργαστεί στο σύστημα Υγείας της Αγγλίαs με άτομα με πολλαπλές αναπηρίες, άτομα με καρκίνο, άτομα με Αlzheimer, άτομα με αφασία και ψυχικές και νευρολογικές διαταραχές. Επιπρόσθετα έχει δουλέψει σε σχολεία με παιδιά με νευρολογικές αναπηρίες αλλά και με παιδιά με συναισθηματικές και μαθησιακές δυσκολίες. Η διατριβή της στην μεταπτυχιακή της εκπαίδευση αφορούσε τα οφέλη της μουσικοθεραπείας για άτομα που πάσχουν από καρκίνο. Η δουλειά με άτομα που πάσχουν από καρκίνο είναι κάτι που ενδιαφέρει ιδιαιτέρως γι αυτό και παρείχε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο Friends Hospice στην Πάφο για μια χρονική περίοδο.

Τώρα εργάζεται ως μουσικοθεραπεύτρια στον ιδιωτικό τομέα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θεοτόκος, το Θεραπευτικό Κέντρο του Ερυθρού Σταυρού και την Νicosia Pain Clinic. Ενώ παραλληλα διατηρεί την ιδιωτική της εργασία στη Λεμεσό προσφέρωντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες για παιδιά,εφήβους και ενήλικες με συναισθηματικές, ψυχικές, μαθησιακές δυσκολίες αλλά και μαθησιακές και νευρολογικές αναπηρίες. Επιπρόσθετα έχει συνεργαστεί με την Κλινική Αποκατάστασης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, με κέντρα Ευγηρίας και με τις Ψυχιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Μοιραστείτε το: