Εξοπλισμός

Ηλεκτροθεραπεία & Υπέρηχος

Η ηλεκτροθεραπεία είναι η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για θεραπευτικό σκοπό. Οι διαφορετικές μορφές ρεύματος χρησιμοποιούνται ανάλογα με το πρόβλημα που έχει ο ασθενής. Ο θεραπευτικός υπέρηχος παράγει υπερηχητικά κύματα και θερμότητα για θεραπευτικό σκοπό. Ο υπέρηχος είναι μια μέθοδος διέγερσης του ιστού κάτω από την επιφάνεια του δέρματος χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα. Υπάρχουν τρία βασικά οφέλη από τον υπέρηχο. Η πρώτη είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης από την αύξηση της ροής αίματος στην περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία λόγο αγγειοδιαστολής. Η δεύτερη είναι η μείωση του πόνου. Το τρίτο είναι η μείωση του οιδήματος.

 

Laser

Το laser χρησιμοποιείται συχνά στο περιβάλλον αποκατάστασης. Είναι laser υψίσυχνο και απολύτως ασφαλές, που βοηθά στην επούλωση των ιστών του σώματος.

 

Μαγνητοθεραπεία

Η θεραπεία με παλμικά μαγνητικά πεδία (PMF) είναι μια αποτελεσματική μορφή φυσικοθεραπείας. Τα παλμικά μαγνητικά πεδία μπορούν να επηρεάσουν δραματικά την ανταλλαγή ιόντων σε κυτταρικό επίπεδο και έτσι να βελτιώσουν σημαντικά την αξιοποίηση οξυγόνου σε άρρωστους ή κατεστραμμένους ιστούς. Η έλλειψη οξυγόνου είναι γνωστό ότι αποτελεί πρόβλημα σε διάφορους τομείς όπως καθυστερημένη επούλωση και αρθρίτιδα. Έτσι, το ευρύ φάσμα των ενδείξεων των PMF είναι σε ορθοπεδικά προβλήματα , τραυματολογία, ρευματολογία, μετά από θεραπεία σύνθετων και απλών καταγμάτων. Ασθενείς με διαταραγμένη κυκλοφορία του αίματος, νευρολογικά προβλήματα και οστεοπόρωση.

 

Διαθερμία

Η διαθερμία χρησιμοποιείται συνήθως για τη χαλάρωση των μυών και για να προκαλέσει εν τω βάθει θέρμανση στον ιστό για θεραπευτικούς σκοπούς. Χρησιμοποιείται στη φυσικοθεραπεία για να παρέχει θερμότητα άμεσα σε παθολογικές βλάβες στους εν τω βάθει ιστούς του σώματος.

 

Κρουστικός Υπέρηχος

Η θεραπεία Shockwave είναι μια σύγχρονη και εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή. Ο όρος shockwave αναφέρεται σε μηχανικούς παλμούς πίεσης που επεκτείνονται ως κύμα στο σώμα. Η ενέργεια κρουστικού κύματος διεξάγεται τοπικά, όπου εφαρμόζει τις θεραπευτικές ικανότητές της. Τα κύματα κρούσεων είναι παλμοί μεγάλης έντασης μηχανικής ενέργειας, παρόμοια με τα ηχητικά κύματα, που παράγονται από ηλεκτρομαγνητικό πηνίο. Η θεραπεία με κρουστικά κύματα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τενόντων, αρθρώσεων και μυών, ενδείκνυται σε παθήσεις όπως τενοντίτιδες, ασβεστοποιός τενοντίτιδα και επικονδυλίτιδες.

 

 

Ειδικός Εξοπλισμός

 

Traction Therapy

Η θεραπεία αποσυμπίεσης (Traction Therapy) είναι μια σύγχρονη, ανώδυνη και συντηρητική διαδικασία έλξης που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την οσφυαλγία, ισχιαλγία και το αυχενικό σύνδρομο, και είναι πολύ επιτυχής στην ανακούφιση και την εξάλειψη του πόνου που προέρχεται από κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, παγίδευση νευρικών ριζών, εκφυλιστικές αλλαγές στον δίσκο, έντονους μυϊκούς σπασμούς κλπ. Η ελεγχόμενη ηλεκτρονικά έλξη υπό συγκεκριμένη γωνία δρα αποσυμπιέζοντας την σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να:

  • Αποφορτίζει τον δίσκο
  • Ανακουφίζει την πίεση στο νεύρο
  • Διατείνει συνδέσμους, μύες και θυλάκους
  • Μειώνει τον μυϊκό σπασμό
  • Μειώνει την φλεγμονή

Είναι κατάλληλο για θεραπεία σε δισκοπάθεια, κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, οσφυαλγία, ισχιαλγία, αυχεναλγία, ριζοπάθεια, ριζίτιδα, σε αυχενογενείς πονοκεφάλους, ημικρανία.

 

CPM

Η συσκευή συνεχόμενης παθητικής κινητοποίησης των άκρων, χρησιμοποιείται ως μέθοδος αποκατάστασης μετά από κάποια χειρουργική επέμβαση ή τραυματισμό μειώνει τον πόνο, αποτρέπει την δυσκαμψία των αρθρώσεων αυξάνοντας παράλληλα και το εύρος τροχιάς τους, επίσης βελτιώνει την επούλωση του αρθρικού χόνδρου, των τενόντων συνδέσμων και μαλακών μορίων. Χρησιμοποιείται συνήθως μετά από χειρουργεία γόνατος, Ποδοκνημικής και ισχίου.

Μοιραστείτε το: