Εξοπλισμός

Ηλεκτροθεραπεία & Υπέρηχος

Η ηλεκτροθεραπεία είναι η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για θεραπευτικό σκοπό. Οι διαφορετικές μορφές ρεύματος χρησιμοποιούνται ανάλογα με το πρόβλημα που έχει ο ασθενής. Ο θεραπευτικός υπέρηχος παράγει υπερηχητικά κύματα και θερμότητα για θεραπευτικό σκοπό. Ο υπέρηχος είναι μια μέθοδος διέγερσης του ιστού κάτω από την επιφάνεια του δέρματος χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα. Υπάρχουν τρία βασικά οφέλη από τον υπέρηχο. Η πρώτη είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης από την αύξηση της ροής αίματος στην περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία λόγο αγγειοδιαστολής. Η δεύτερη είναι η μείωση του πόνου. Το τρίτο είναι η μείωση του οιδήματος.

 

Laser

Το laser χρησιμοποιείται συχνά στο περιβάλλον αποκατάστασης. Είναι laser υψίσυχνο και απολύτως ασφαλές, που βοηθά στην επούλωση των ιστών του σώματος.

 

Μαγνητοθεραπεία

Η θεραπεία με παλμικά μαγνητικά πεδία (PMF) είναι μια αποτελεσματική μορφή φυσικοθεραπείας. Τα παλμικά μαγνητικά πεδία μπορούν να επηρεάσουν δραματικά την ανταλλαγή ιόντων σε κυτταρικό επίπεδο και έτσι να βελτιώσουν σημαντικά την αξιοποίηση οξυγόνου σε άρρωστους ή κατεστραμμένους ιστούς. Η έλλειψη οξυγόνου είναι γνωστό ότι αποτελεί πρόβλημα σε διάφορους τομείς όπως καθυστερημένη επούλωση και αρθρίτιδα. Έτσι, το ευρύ φάσμα των ενδείξεων των PMF είναι σε ορθοπεδικά προβλήματα , τραυματολογία, ρευματολογία, μετά από θεραπεία σύνθετων και απλών καταγμάτων. Ασθενείς με διαταραγμένη κυκλοφορία του αίματος, νευρολογικά προβλήματα και οστεοπόρωση.

 

Διαθερμία

Η διαθερμία χρησιμοποιείται συνήθως για τη χαλάρωση των μυών και για να προκαλέσει εν τω βάθει θέρμανση στον ιστό για θεραπευτικούς σκοπούς. Χρησιμοποιείται στη φυσικοθεραπεία για να παρέχει θερμότητα άμεσα σε παθολογικές βλάβες στους εν τω βάθει ιστούς του σώματος.

 

Κρουστικός Υπέρηχος

Η θεραπεία Shockwave είναι μια σύγχρονη και εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή. Ο όρος shockwave αναφέρεται σε μηχανικούς παλμούς πίεσης που επεκτείνονται ως κύμα στο σώμα. Η ενέργεια κρουστικού κύματος διεξάγεται τοπικά, όπου εφαρμόζει τις θεραπευτικές ικανότητές της. Τα κύματα κρούσεων είναι παλμοί μεγάλης έντασης μηχανικής ενέργειας, παρόμοια με τα ηχητικά κύματα, που παράγονται από ηλεκτρομαγνητικό πηνίο. Η θεραπεία με κρουστικά κύματα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τενόντων, αρθρώσεων και μυών, ενδείκνυται σε παθήσεις όπως τενοντίτιδες, ασβεστοποιός τενοντίτιδα και επικονδυλίτιδες.

Μοιραστείτε το: