Τι είναι η καψαϊκίνη
Η καψαϊκίνη είναι ένα συστατικό της ξηρής κόκκινης πιπεριάς (τσίλι), το οποίο έχει την ιδιότητα να δεσμεύεται από τους υποδοχείς πόνου (αλγοϋποδοχείς) στο σώμα μας. Κατά τη δέσμευση αυτή, η καψαϊκίνη ενεργοποιεί τους αλγοϋποδοχείς και πυροδοτεί τους αισθητηριακούς νευρώνες, για να μεταδώσουν σήματα πόνου στη σπονδυλική στήλη και τον εγκέφαλο. Έτσι, η κατανάλωση της καψαϊκίνης μας δίνει την αίσθηση του καψίματος, ή ακόμα και της φαγούρας.