Χρύσω Πατσαλίδου

Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Χρύσω Πατσαλίδου

H Χρύσω Πατσαλίδου είναι Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης. Με την ολοκλήρωση των σπουδών της εκπόνησε την ερευνητική διατριβή της με θέμα ‘’ Διατροφικές Συνήθειες της Γενιάς των 700 Ευρώ, σε πληθυσμό της Κρήτης’’ που παρουσιάστηκε στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας, τον Δεκέμβριο του 2013 στην Αθήνα.

Από το 2015 είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου Κλινικής Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Είναι εγκεκριμένη διαιτολόγος (Register Dietitian) από το HCPC του Ηνωμένου Βασιλείου και μέλος τους British Dietitian Association καθώς και του Συμβουλίου Εγγραφής Επιστημόνων Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου.

Πραγματοποίησε την προπτυχιακή της πρακτική στο Πανεπιστήμιο της Χάγης στην Ολλανδία, και τις μεταπτυχιακές της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και σε ιδιωτικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Από 2010 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει πλήθος εγχώριων και διεθνών συνεδρίων διατροφής, κλινικής διαιτολογίας.

Έχει εργαστεί ως βοηθός ερευνήτρια στο Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Υγεία του Παιδιού» όπου συμμετείχε σε δυο Ευρωπαϊκά προγράμματά EU MENU by EFSA, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του κράτους και το Ifamily.

Εργάστηκε επίσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (UK-NHS, Worcestershire Royal Hospital) σαν κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος με ειδίκευση στην προαγωγή της υγείας και τις κλινικές περιπτώσεις.

Το 2021 έχει ολοκλήρωση επιτυχώς το Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: Συμπληρωματικές Θεραπείες Χρονίως Πασχόντων Ασθενών.

Επιπρόσθετα τον Δεκέμβριο του 2022 θα ολοκληρώσει τέσσερις κύκλους εκπαίδευσης του Σεμιναρίου Εκπαίδευσης στην Αλγολογία που πραγματοποιείτε από την Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας.

Από το 2022 είναι επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογιας του Malta Leadership Institute στην Μάλτα και επιστημονικά υπεύθυνη των μαθημάτων Διαιτολογίας.

Σήμερα είναι υπεύθυνη Κλινική Διαιτολόγος στο Cyprus Pain Clinic παρέχοντας υπηρεσίες κλινικής διαιτολογίες σε παθολογικές αλλά και φυσιολογικές καταστάσεις. Βασικό ενδιαφέρον αποτελεί η προώθηση των αρχών της ισορροπημένης διατροφής τόσο στο γενικό πληθυσμό, όσο και σε ευαίσθητές ομάδες όπως άτομα με χρόνιο πόνο.

Μοιραστείτε το: