Δρ. Περικλής Ζαβρίδης

Αναισθησιολόγος, MSc Διαχείριση Χρόνιου Πόνου

Ο Δρ. Περικλής Ζαβρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάφο. Αποφοίτησε από το Λύκειο Κύκκου Πάφου το 1995. Μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Semmelweis University of Budapest, Hungary, απ’ όπου πήρε πτυχίο Ιατρικής το Σεπτέμβριο του 2005.

Απέκτησε την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας τον Σεπτέμβριο του 2012 μετά από εκπαίδευση στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Ν. Δράμας (πρώτο έτος) και στη συνέχεια στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών. Κατά την διάρκεια της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε για τρεις μήνες στο Αναισθησιολογικό τμήμα του St’ Pierre Hospital of Brussels.

Παράλληλα με την ειδικότητα απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στην Διαχείριση Χρόνιου Πόνου (MSc Pain Management) στο Leicester University of UK και μεταπτυχιακό στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική στο ΕΚΑΒ, Αθηνών. Τελείωσε με επιτυχία τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση στην Αλγολογία το 2016 με θεωρητική και πρακτική εξάσκηση που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας και είναι υπό την αιγίδα και την έγκριση της EFIC (European Pain Federation). Eίναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Δρ. Περικλής Ζαβρίδης παρουσίασε πολλές προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, αλλά και δημοσιεύσεις σε έγκριτα Ευρωπαϊκά περιοδικά. Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια ως προσκεκλημένός ομιλητής, ιδιαίτερα στον τομέα του χρόνιου πόνου.

Τέλος είναι εκπρόσωπος της Αναισθησιολογικής Εταιρείας Κύπρου στην Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αναισθησιολογίας (ESA), μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιοχικής Αναισθησίας (ESRA), και αντιπρόεδρος του ΔΣ της Αναισθησιολογικής Εταιρείας Κύπρου. Διατέλεσε μέλος του ΔΣ του ΚΥΣΑΝ.

Από τον Νοέμβριο του 2012 ασκεί το ιδιωτικό επάγγελμα του αναισθησιολόγου στο American Medical Center, ενω παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο χρόνιου πόνου (Ιατρικό Κέντρο Πόνου Λευκωσίας) εντός του Νοσοκομειου αυτού.

Από το 2013 μέχρι το 2019 ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο St’ George Medical University με έδρα την Λευκωσία, όπου τον Αύγουστο του 2016 έχει πάρει τον τίτλο του Clinical Assistant Professor στο πανεπιστήμιο αυτό.

Από το 2019 είναι επιστημονικός συνεργάτης και υπεύθυνος στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (European University Cyprus) για το μάθημα της Αναισθησιολογίας.

Μοιραστείτε το: