Διατροφή για παθολογίες

Διαχείριση Σωματικού Βάρους

Η υπηρεσία απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να μειώσουν ή να αυξήσουν το σωματικό τους βάρος. Εξατομικευμένο διαιτολόγιο/πρόγραμμα διατροφής σύμφωνα με τις εκάστοτε ατομικές ανάγκες και λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες.

Διατροφή και Καρκίνος

Στην έναρξη μιας θεραπείας μπορεί να νιώθετε αρκετά καλά ώστε να συνεχίζετε να διατρέφεστε όπως πριν. Καθώς όμως η θεραπεία συνεχίζεται κάποιες πιθανές παρενέργειες μπορεί να σας εμποδίσουν από το να λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σας. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της θρέψης και του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς, η διαχείριση των παρενεργειών της θεραπείας, η αύξηση του μυϊκού ιστού και η αντιμετώπιση της καρκινικής καχεξίας.

Ενδοκρινολογικές και μεταβολικές διαταραχές

Ο ρόλος της διατροφής είναι καίριος σε Ενδοκρινολογικές και μεταβολικές διαταραχές. Διαβήτης τύπου Ι,ΙΙ. Διαχείριση και αντιμετώπιση υπεργλυκαιμίας/υπογλυκαιμίας. Αντιμετώπιση ουρικής αρθρίτιδας και αυξημένου ουρικού οξέος.

Γαστρεντερικές Διαταραχές

Εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή που συνιστά ο θεράπων ιατρός οι ασθενείς με Γαστρεντερικές Διαταραχές για την ολοκληρωμένη θεραπεία τους οφείλουν να ακολουθούν και μια διατροφή κατάλληλη για την πάθησή τους. Διατροφική αντιμετώπιση: Διαφραγματοκήλη με οισοφαγίτιδα, Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση, Γαστρεκτομή, Σύνδρομο «dumping», Κοιλιοκάκη, Εκκολπώματα, Ελκώδης κολίτιδα, Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, Νόσος του Crohn’s κλπ.

Νεφρική ανεπάρκεια

Σχεδιασμός εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής για ασθενείς με οξεία νεφρική ανεπάρκεια, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια (χωρίς αιμοκάθαρση) και νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου (αιμοκάθαρση).

Μοιραστείτε το: