Δρ Περικλής Ζαβρίδης

MD, MSc
Αναισθησιολόγος
MSc Διαχείριση Χρόνιου Πόνου

Ο Δρ. Περικλής Ζαβρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάφο. Αποφοίτησε από το Λύκειο Κύκκου Πάφου το 1995. Μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Semmelweis University of Budapest, Hungary, απ’ όπου πήρε πτυχίο Ιατρικής το Σεπτέμβριο του 2005.

Απέκτησε την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας τον Σεπτέμβριο του 2012 μετά από εκπαίδευση στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Ν. Δράμας (πρώτο έτος) και στη συνέχεια στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών. Κατά την διάρκεια της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε για τρεις μήνες στο Αναισθησιολογικό τμήμα του St’ Pierre Hospital of Brussels.

Παράλληλα με την ειδικότητα απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στην Διαχείριση Χρόνιου Πόνου (MSc Pain Management) στο Leicester University of UK και μεταπτυχιακό στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική στο ΕΚΑΒ, Αθηνών. Τελείωσε με επιτυχία τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση στην Αλγολογία το 2016 με θεωρητική και πρακτική εξάσκηση που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας και είναι υπό την αιγίδα και την έγκριση της EFIC (European Pain Federation).

Eίναι υποψήφιος διδάκτορας στην Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Δρ. Περικλής Ζαβρίδης παρουσίασε πολλές προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις αλλά και δημοσιεύσεις σε έγκριτα Ευρωπαϊκά περιοδικά.

Τέλος είναι εκπρόσωπος της Αναισθησιολογικής Εταιρείας Κύπρου στο NASC (National Anaesthesiologists Societies Committee) της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αναισθησιολόγων (ESA), μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιοχικής Αναισθησίας (ESRA), και αντιπρόεδρος του ΔΣ της Αναισθησιολογικής Εταιρείας Κύπρου. Διατέλεσε μέλος του ΔΣ του ΚΥΣΑΝ.

Από τον Νοέμβριο του 2012 ασκεί το ιδιωτικό επάγγελμα του αναισθησιολόγου στο Απολλώνιο Νοσοκομείο Λευκωσίας και στο American Medical Center. Παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο χρόνιου πόνου (Ιατρικό Κέντρο Πόνου Λευκωσίας). Από το 2013 διδάσκει στο St’ George Medical University με έδρα την Λευκωσία, ενώ τον Αύγουστο του 2016 έχει πάρει τον τίτλο του Clinical Assistant Professor στο πανεπιστήμιο αυτό.